Hilversum

Onze B&B ligt slechts op een paar kilometer van de mediastad Hilversum, de belangrijkste stad in de Gooi en Vechtstreek. Bijna alle nationale radio- en tv-stations, productiebedrijven en opname -studio's zijn hier gevestigd. Maar Hilversum heeft nog meer te bieden aan haar bezoekers.

Hilversum trekt ook een groeiend aantal bezoekers voor de architectuur.  De wereldberoemde stadsarchitect WM Dudok ontwierp het stadhuis, school en kantoor gebouwen, woonwijken, vijvers, wegen en het sportpark. Het 'Beeld en Geluid' gebouw wordt beschouwd als het meest recente architectonische hoogtepunt. Het prachtige Spanderswoud met zijn vele wandelpaden en landgoederen is gelegen aan de noordwest kant van Hilversum, grenzend aan 's-Graveland. Net buiten de stad vindt u een prachtig en gevarieerd landschap met bos en heide velden..
 
Een aantal favoriete bestemmingen van onze gasten zijn:
  • Beeld en Geluid, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
' Beeld en Geluid '  is het audiovisuele archief van Nederland en een geweldige keuze voor een dag bezoek aan de Mediapark Boulevard. Zie voor meer informatie: http://www.beeldengeluid.nl
 
  • Het ontdekken van de in het Gooi & Vechtstreek aanwezige kastelen, forten en landgoederen
U kunt een aantal van hen bezoeken en op verschillende landgoederen kunt U mooie wandelingen maken door de tuin. Huur een fiets en maak een fietstocht die u langs alle kastelen en burchten, of, huur een boot en ervaar de Vecht en de Loosdrechtse Plassen tijdens het bekijken van de landgoederen onderweg.

Een tip van het VVV Toerisme bureau: iedereen die gaat reizen in de Gooi & Vechtstreek kan een unieke extra digitale ervaring langs de weg te krijgen! Gratis via de smartphone Layar app, kunt u alle nautische en korte historische informatie over de landgoederen die U langs de weg en aan de Vecht vindt krijgen. U vindt de Layar app door het invoeren van ' watersport ' als zoekterm in Layar . Zie meer op: http://www.vvvgooivecht.nl/over-gooi-en-vecht/hilversum.


Geocaching in Gooi & Vechtstreek

Laat uw GPS U begeleiden langs de 24 caches verborgen in de mooiste locaties in deze regio. Bij onze B & B, als één van de deelnemende zaken in de GeoTour , kunt U uw accommodatie punten verdienen en kunnen wij uw paspoort stempelen!
Voor beginnende spelers die willen geocaching en het Geocaching wildpark ervaren, dit ligt op minder dan 5 km van onze B & B aan het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's - Graveland.